Reportage i Allas om vår flytt till fjällen

by

I veckans nummer (nr 51 den 13 december 2018) berättar tidningen Allas min historia om vår flytt till fjällen. Ett riktigt ”mysjul”-nummer med läsning, julrecept och julinspiration som det är extra roligt att vara med i efter som jag älskar julen ❤️ 

Kanske funderar även du på om livet i en liten fjällstuga kan få din hälsa på rätt köl igen och om du själv kan arbeta platsoberoende inom ditt kunskapsområde, men undrar hur det skulle vara att flytta till fjällglesbygden och ta ett stort steg i livet ut i ovissheten. Välkommen då att läsa mer om processen att flytta 100 mil till en fjällstuga samt om min resa från sjuk & utdömd till egen företagare i glesbygd.

Funderar du på att starta eget företag så kan jag varmt rekommendera NyföretagarCentrum och såklart speciellt då NyföretagarCentrum Jämtland som har världens bästa rådgivare Ingrid Wiklund Lilja samt Arbetsförmedligen och Näringslivskontoret i Krokoms kommun.

Om du kanske rentav vill byta yrke helt och vidareutbilda dig som en nystart i livet så finns information om etableringsmöjligheter på Business Region Mid Sweden. Vill du arbeta med något turismtrelaterat egenföretagande så har vi världens bästa förening för besöksnäringen genom Jämtland Härjedalen Turism www.jamtland.se och likaså fantastiska Eldrimners Mathantverkcentrum www.eldrimner.com om du är intresserad av mathantverk.

Vill du lära dig hur du kan digitalisera just din kompetens och jobba platsoberoende online så kan jag varmt rekommendera den digitala strategen Patricia Erlandson. Kanske har du en bakgrund av att ha presterat för mycket i en anställning och känner att du inte längre kan ge all din energi till ett företag som inte uppskattar ditt engagemang och lojalitet utan vill starta eget, då får du alla pusselbitar du behöver genom Patricias kurs Lyckas Online. Du deltar på distans genom Patricias livesända webinarier och har tillgång till en Facebook-grupp samt kursportal där allt kursmaterial finns samlat. Du behöver inga tekniska förkunskaper eftersom kursen innehåller allt från grunden och vid utbildningens slut kommer du att ha din egen hemsida i WordPress samt kursplattform klara. Du kommer att ha ditt mindset och dina strategier klara och du kommer att ha ringat in vem just din idealkund är. Du kommer även veta hur du kan spela in dina kurser eller kanske coacha online och sända live och du kommer kunna både ta emot bokningar samt ta betalt på din hemsida i ett automatiserat system. Och mycket annat, Patricia är en fantastisk och generös lärare, webinarierna med henne är mycket uppskattade.

Intervjuer med mig

Svenska Nomader www.svenskanomader.se är Sveriges största community för ”digitala nomader” med artiklar, intervjuer, nomadporträtt och de har även en suverän kom-i-gång-guide om hur man tar steget för att arbeta med distansarbete som digital nomad. Där finns även en intervju med mig om livet som platsoberoende egenföretagare inom mediebranschen, läs den här:

I det fjortonde avsnittet av Svenska Nomaders Podcast intervjuade Yasmine Åkermark mig om flytten till en stuga i Jämtland och hur det är att arbeta platsoberoende i fjällen. Jag driver sedan 2016 mitt eget företag LakeHouse Media och vi pratar om hur livet ser ut uppe i Norrland, hur det är att leva som platsoberoende i Sverige och tips för andra som längtar efter lugnet och vill leva livet på sina villkor, här finns länk till podcasten:

Välkommen att höra av dig om du har frågor pernilla@liveinfjallen.com ❤️

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.