Nästan i himelen…

by

Första gången jag åkte med upp till Vallrun var påsken 1995. Jag har bott både i Paris och Italien, sökt men aldrig hittat riktigt rätt och levt mitt liv i tron att det skulle vara på ett visst sätt. När sen Håkan visade mig skoterliv och vildmark uppe på fjället Önrun en strålande vårvinterdag visste jag att det är här min själ hör hemma, högt, högt upp med milsvida vidder omkring mig! Nu har vi tagit steget fullt ut och flyttat hit och det finns ingenstans jag hellre vill vara än just här!  Frihet!

 .

För mig är Ansättenfjället en “hon”! Mäktigt tronar hon där med sina fyra toppar sedan urminnes tider, full av visdom och kraft. Allt har hon skådat, sett generationer komma och gå… Har hon svaret på livets gåta om vad allt går ut på måntro?
 
~ ~ ~
 
Önrun har Sveriges vidaste vy, vid klart väder ser man 10-15 mil i alla väderstreck och hela 36 namngivna toppar! En helt magisk upplevelse!
.
 
Sjön Åkersjön ligger 474 m över havet
Vallrun där vi bor ligger ca 497 m ö h
Fjället Vallrun bredvid oss ligger 752 m ö h
Önrun bortanför sjön är 858 m och mäktiga Ansättentoppen är 1091 m
 
Falkenberg på västkusten där vi bodde innan ligger 3 meter över havet…
 
.
 
Lycklig Pernilla på Önrun vid Sveriges vidaste vy 1995!
 
 .
.
 
One Response to "Nästan i himelen…"

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.