Mitt lilla Ica

by

 Ett av glesbygdens alla otippade glädjeämnen är att åka till vår lilla Ica-affär i Föllinge!
Förr när vi bodde i Falkenberg handlade vi alltid på Coop Forum men här i glesbygden är det långt till Coop, avståndet är som Falkenberg-Göteborg och de 9 milen enkel resa åker man så sällan man kan. Därför vi har blivit Ica-kunder och veckohandlar numera i Föllinge, dit är det bara ca 3 mil enkel resa.
 
Man kunde kanske trott att man skulle sakna stadens utbud och vissa kanske förfasar sig över att “inte ha så mycket att välja på” men istället blev det tvärtom – här finns det mesta man behöver och turerna hit har blivit ett härligt nöje som får en att må bra istället för som tidigare stressad & utmattad i stormarknadslabyrinterna!
I butiken finns Ica’s veckoerbjudanden och vi planerar smidigt inköpen på Ica’s webbsajt där det också finns middaginspiration och säsongstips:
 

 

Min inloggning på www.ica.se
 
 
Det rosa Ica-kortet! Nu har vi också ett och drar man det i kassan ger det rabatter och är laddat med personliga medlemserbjudanden!
 
 
I Föllinge finns ingen stads-stress och jag älskar att åka till denna lilla byhandel med min mammas korg på armen. Det ser ut som en liten butik på utsidan men innehållet är större än man anar och här finns allt man behöver. En tur hit bjuder på avkoppling och en pratstund med goa bybor och trevlig personal. Här är tempot ett annat, det finns ingen stress, bara gemytlighet, glesbydgsgemenskap & lugn och det får mig att må så gott!
 
Stormarknader i all ära, men jag blir helt slut av dom och de känns som gigantiska labyrinter! Glömsk som jag är och trots mina avancerade, produktindelade inköpslistor så är det alltid, utan undantag, något jag glömt när jag långt om länge kommer till kassan och då är det “1 mil” tillbaka till kyldisken med creme fraichen eller vad som nu saknas i kundvagnen. Så blir det inte i min lilla Ica-butik, där är det nära att kila tillbaka om jag missat nåt och allt är så mycket smidigare så det går knappt att förklara.
 
Det känns som en befrielse faktiskt.
 

 

Redo för en inköpstur till Föllinge i minus 20 grader! Med en liten gnutta ironi & glimten i ögat bjuder jag här på – precis som alla de stora bloggarna – en “Dagens” som i Vallru-tappning blir skotertermobyxor från Snowpeople, Muck-boots på fötterna, Everest-jacka (nyskick för 60.- på Röda Korset), favvo-pälsmössan från Jula och mammas korg på armen.
 
En pratstund med trevliga Ica-handlarna Inger & Bruno 
 
 
 
Liten butik med förvånande stort innehåll, här hittar man allt man behöver av frukt & grönt, kylvaror, bröd och allt mellan himmel & jord. Utrymmet är utnyttjat till max och allt finns nära – det tar inte olidligt lång tid att arbeta sig igenom sin inköpslista och handlandet har plötsligt blivit en nöje och inte det trauma jag alltid tyckt att det var när man aldrig tycktes bli klar i vår gamla stormarknad.
 
Inga stora bökiga kundvagnar utan en lite mindre och smidigare modell där veckohandlingen precis får plats om man fyller den både över & under. Ska man handla extra mycket kan man ju helt enkelt fylla 2 vagnar. Bruno är alltid bussig och hjälper till att lasta ut i bilen om kassarna blir många.
 
 
Hemkommen efter en inköpstur till Föllinge. Smidigt med kälke & snö för att få in alltihop.
 
 
/ Pernilla

 

 
3 Responses to "Mitt lilla Ica"
  1. Oh vilken fin affär!

    Vår bygger om just nu så snart kanske vi också har en sådär fin liten fjällhandel….

    (vilken underbar kälke! Var har du fått tag på den?)

  2. Hej Fjällmor! Ja byaffären är härlig och innebär frid i själen för mig! Och kälken den räddade jag på ett gammalt hemman en bit bort, den skulle på elden men jag hann före, sån tur var! 🙂

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.