Svenska Nomader Podcast Pernilla 2018

Jag är med i Svenska Nomaders Podcast nr 14 om att arbeta platsoberoende i fjällen

by

I det fjortonde avsnittet av Svenska Nomaders Podcast (se länk i slutet på detta inlägg) så pratar Yasmine Åkermark och jag om min flytt till en stuga i Jämtland och hur det är att arbeta platsoberoende i fjällen. Jag driver sedan 2016 mitt eget företag LakeHouse Media och vi pratar om hur livet ser ut uppe i Norrland, hur det är att leva som platsoberoende i Sverige och tips för andra som längtar efter lugnet och vill leva livet på sina villkor.

Avsnittet spelades in via Skype då jag befann mig här i ett snöigt Vallrun framför brasan och Yasmine, som är en av grundarna till nätverket Svenska Nomader och som jobbar platsoberoende, var mitt i packningen inför nästa äventyr – en resa till Marocko. Följ henne på @travelyas

Funderar kanske du på att ta ett stort steg i livet ut i ovissheten och undrar hur det är att flytta till tex fjällglesbygden i Krokoms Kommun, hur man kan arbeta platsoberoende och hur livet i en liten stuga kan få hälsan på rätt köl igen så är du välkommen att läsa vidare om hur vi flyttade 100 mil till en stuga i fjällen.

Min väg till eget företag gick genom NyföretagarCentrum och framförallt NyföretagarCentrum Jämtland som har världens bästa rådgivare Ingrid Wiklund Lilja, samt Arbetsförmedligen och Näringslivskontoret i Krokoms kommun. Genom NyföretagarCentrum fick jag hjälp att göra min affärsplan och budget, att verkligen ringa in min målgrupp och att sedan registrera företaget inför starten. Alla dessa bitar kan vara svåra att ta tag i själv och det kändes helt avgörande för just mig att få det bollplanket genom Ingrid på NyföretagarCentrum.

Om du kanske rentav vill byta yrke helt och vidareutbilda dig som en nystart i livet så finns information om etableringsmöjligheter i Jämtland Härjedalen på Business Region Mid Sweden. Vill du arbeta med något turismtrelaterat egenföretagande så har vi världens bästa företagarförening för besöksnäringen genom Jämtland Härjedalen Turism www.jamtland.se och likaså fantastiska Eldrimners Mathantverkcentrum www.eldrimner.com om du är intresserad av mathantverk.

Vill du lära dig hur du kan digitalisera just din kompetens och jobba platsoberoende online så kan jag varmt rekommendera den digitala strategen Patricia Erlandson. Kanske har du en bakgrund av att ha presterat för mycket i en anställning och känner att du inte längre kan ge all din energi till ett företag som inte uppskattar ditt engagemang och lojalitet utan vill starta eget, då får du alla pusselbitar du behöver genom Patricias kurs Lyckas Online. Du deltar på distans genom Patricias livesända webinarier och har tillgång till en Facebook-grupp samt kursportal där allt kursmaterial finns samlat. Du behöver inga tekniska förkunskaper eftersom kursen innehåller allt från grunden och vid utbildningens slut kommer du att ha din egen hemsida i WordPress samt kursplattform klara. Du kommer att ha ditt mindset och dina strategier klara och du kommer att ha ringat in vem just din idealkund är. Du kommer även veta hur du kan spela in dina kurser eller kanske coacha online och sända live och du kommer kunna både ta emot bokningar samt ta betalt på din hemsida i ett automatiserat system. Och mycket annat, Patricia är en fantastisk och generös lärare, webinarierna med henne är mycket uppskattade.

Läs mer om platsoberoende arbete hos Svenska Nomader www.svenskanomader.se som är Sveriges största community för ”digitala nomader” med artiklar, intervjuer, nomadporträtt och även en suverän kom-i-gång-guide om hur man tar steget för att arbeta med distansarbete som digital nomad. Där finns även en intervju med mig om livet som platsoberoende egenföretagare inom mediebranschen, läs den här!

Länk till podcastintervjun med mig:

 

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.