Glesbygdsglans…

by

Kanske är det de ljusa sommarnätterna eller vinterns mäktiga norrsken? Kanske är det de enorma avstånden i glesbygden och de många timmarnas färdväg i fjällvärldens storslagna vyer som ger eftertanke & lugn? Kanske är det arvet efter de starka nybyggarkvinnorna som la grunden till trakten och som överlevde genom att hjälpas åt i den då karga tillvaron? 
 
Kanske är det den Jämtländska Folksjälen…
 
Ett är då säkert – de lyser om dessa kvinnor i vår nya hembygd! Alltid ett vänligt leende, alltid en hjälpsam hand och alltid med glimten i ögat. Man tar hand om varandra och vill så väl!

 Så, här är de, vardagshjältinnorna vi möter i vår nya vardag och som fått oss att känna oss så välkomna som nyinflyttade! Alla fick jag inte med på bild, det finns många fler men här är några av dem som är den Jämtländska Glesbygdsglansen!

 

Bendikt på Cederbergskolans rektorsexpedition i Föllinge! Du var vår allra första kontakt med Jämtland och Krokoms kommun då planerna på att våga flytta började spira. Det var dig vi pratade med först av alla, inte ens släkten visste, och du var den första som fick höra om våra tokiga planer att flytta 100 mil till ett litet fjös! 
Så vänlig och glad, vilken underbar början på Äventyret du var! 

 
        

 

Krokoms kommun - Toppbild
 
Det är för övrigt i Bendikt som Elvis själ lever vidare! Det Bendikt inte vet om Elvis är inte värt att veta och en mer hängiven Elvis-beundrare får man leta efter. Hon har skolvärldens mest spektakulära expedition som likväl kunde varit ett Elvismuséum – allt där inne är en hyllning till The King och mitt i alltihop strålar Bendikt! Sjunger gör hon också, läs mer här om skivorna  hon gett ut på KNStudio och Radio Bergs program “Elvis i mitt hjärta” som hon medverkar i! Fotot till höger på Bendikt in action är från Radio Berg 
  
 
      Monica på världens mysigaste lilla apotek, Apoteket Lokatten i FöllingeSå vänlig, glad & go! Här finns ingen stress, blir det kö väntar man snällt på sin tur och får sig under tiden en trevlig pratstund med övriga kunder. Frågar man efter nån vara försvinner du bakom in i vrårna och vips trollar du fram det man behöver, du verkar ha Apotekets hela sortiment gömt där bakom! Tänk att ett apoteksbesök kan glädja en så! 

 
Britt på Föllinges bibliotek, vägg i vägg med Apoteket! Här finns också allt, och allt har ni koll på – vem i familjen som reserverat vad, vilka titlar man letar efter och vems böcker som kommit in. Service & glädje!
 
Gunnel på OKQ8 i FöllingeGlittrande ögon och så snäll & vänlig! Bensin, verkstad, posten, hundmat och allt annat mellan himmel & jord! Stor ombyggnad pågår och snart blir de även spelombud mm. 
 
Inga-Märta, Inger & dr Kristina Seling på Föllinge Hälsocentral! Pigga, goa tjejer som tar så väl hand om oss antingen det gällt sorkfebern som Håkan åkte på i höstas, vinterns vattenparasithärjning eller nån annan krämpa som dyker upp! Till höger vår familjeläkare dr Kristina och Emma.
 
Stor kram till er allihop!
/Pernilla
 
Foto & collage, där ej annat anges: Pernilla Öberg

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.