Att starta eget

by

Välkommen till Live in Fjällen och LakeHouse Media! Under de senaste månaderna har jag gått från sjukskrivning till eget företagande. I slutet på februari kände jag att jag mådde såpass mycket bättre i kroppen efter att ha tagit över min hälsa från vården och att det var dags att prova vingarna. Jag kontaktade Försäkringskassan och berättade att jag bestämt mig för att komma igång i arbete och bryta sjukskrivningen som pågått sedan 2014. FK bokade in möte tillsammans med Arbetsförmedlingen och i slutet på februari träffades Kenneth, Britt-Marie, Susanne och jag första gången hos AF i Krokom.

På mötet fick jag berätta min historia och mina drömmar om att starta eget. Därefter sattes jag på ett arbetsförberedande program i 3 månader från 1:a mars till 31:a maj. Under den tiden är man fortsatt sjukskriven men får förbereda sin företagsstart. AF rådde mig att kontakta Ingrid Wiklund LiljaNyföretagarCentrum och redan på måndagen därefter fick jag en tid hos Ingrid för att få hjälp med att göra en affärsplan på www.affarsplanen.com kring min företagsidé så jag skulle kunna komma igång samt för att kunna söka starta-eget-stöd från AF. Och nu 3 månader senare är drömmen verklighet och mitt företag LakeHouse Media har sett dagens ljus ? ‪

LHM_jar_1_medium

 

Jag har fört dagbok på Instagram under hela uppstartsprocessen för att beskriva min företagsstart steg för steg under taggen  #lakehousemedia och jag kommer fortsätta dokumentera livet som nyföretagare i glesbygd. Inläggen finns även på Facebooksidan Live in Fjällen.

LakeHouseMedia_A4_poster_lake_2016

//Pernilla

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.